понеділок, 29 жовтня 2007 р.

Різні варіанти весільної зачіски

Часто наречені перед весіллям хочуть спробувати щось нове. Довге волосся дозволить укласти різними способами в складні весільні зачіски відповідно до обраного плаття й свого смаку.

Вибір весільної зачіски залежить від багатьох нюансів. Наприклад, якщо має бути вінчання, зачіска повинна бути максимально простою, можна зробити низький пучок або валики. Волосся повинні бути зачесані назад без проділу, або із прямим проділом. Замість локонів по окружності голови плетуться тонкі кіски, або закручуються локони від скронь й убираються в пучок.

Якщо ж у плани нареченої вінчання не входить, перед нею відкритий широкий вибір зачісок й аксесуарів.

Кучеряві волосся традиційно персоніфікують жіночність. І якщо ви хочете створити романтичний весільний стиль, м'які хвилі, дрібні кучері або пишні локони — все це для вас. Для кучерявих волось можливі різні варіанти укладання: обрамляющие особу, що ниспадают на плечі, заколоті зверху. Дуже до речі будуть аксесуари: діадема — прикраса у вигляді маленької розімкнутої корони або обруча зі стразами й бусинками. Або живі квіти — один із традиційних варіантів художнього оформлення зачіски. Зачіски прикрашені живими квітами виглядають фантастично чудово. Однак необхідно з обачністю вибирати квіти в зачіску (наприклад, не варто вибирати зайво великі квіти). Обов'язково порадьтеся із флористом про витривалість квітів — адже квіти повинні не просто протриматися цілий день, але й зберегти свою первісну свіжість.

Шовкові квіти здобувають зараз все більшу популярність, а велика розмаїтість шовку й розцвічень тканини лише збільшують до них інтерес наречених. Шовкові квіти, доступні в цей час, часом неможливо відрізнити від живих квітів.

Коротка стрижка теж може виглядати чарівно й екстравагантно. Вона особливо пасує струнким нареченим, а тим, у кого тонкі волосся, допомагає створити ілюзію об'єму. У день весілля коротке волосся прекрасно виглядає без яких-небудь прикрас, а серед аксесуарів ви зможете підібрати до них елегантну тіару або віночек.

Довгі прямі волосся чудові для створення весільної зачіски. Але її потрібно ретельно продумати. Ви можете їх розпустити, підкрутити кінчики, або укласти у високу зачіску, що виглядає дуже жіночно, подовжує шию й показує у всій вроді відкриту спину. Аксесуари підходять найрізноманітніші: підійдуть і квіти, і оригінальні шпильки зі стразами. Все залежить від вашого смаку й бажань.

Сподіваємося, що зробивши правильний вибір весільної зачіски, у день весілля ви будете почувати себе неповторною.

Посилання

неділю, 28 жовтня 2007 р.

Звужений формат весілля

Як зараз святкують весілля? Одні кажуть, що найпопулярнішим традиційним форматом стало традиційне українське весілля, це такий собі специфічний андеграуд. Мало хто наважиться на такий формат, максимум - на українське весілля з елементами традицій предків. Основна маса звичайного народу святкує весілля більш наближено до звичайного свята, з такими відмінностями, як звичаї, виїзд до РАГСу, ресторану та весільні атрибути. А все інше є тим самим, що й на будь-якому іншому святі. Зараз же, з поглядів економії, святкують весілля у вузькому колі (лише найближчі родичі), виїзд на фотосесію, привітання друзів (навіть святкування у ресторанчику для них не завжди передбачено) і все... А решту грошей, тобто те, що можна було б виратити на стіл для друзів, на тамаду, на кілька днів святкування та безліч іншии дрібниць, витрачають на медовий місяць, знімаючи дорогий номер в готелі хоча б на 2 тижні і вже там насолоджуються коханням...

Особливі листівки

Незначну частину свята займають листівки або запрошення, які пара відправляє усім своїм гостям. Я не думаю, що вибір листівок є складним завданням (звичайно, його не порівняти з вибором сукні), але й тут теж є свої підводні камені. Якщо ви, як наречені, вирішили в усьому бути оригінальними, то і запрошення теж повинні чимось відзначитись. Стандартні варіанти — це незаповнена форма, прикрашена сердечком та милими квіточками. Зараз усі фотосалони пропонують свої послуги у друкуванні таких от тематичних листівок. Але коли мені потрібно було скористатися їхніми послугами, я побачила, що нічого оригінального запрпонувати вони не можуть. Коштує така послуга недешево, а от результат — не такий вже й оригінальний. Напевно, погано у них з творчою родзинкою. На усіх листівках з одного боку розташовують молодят, а з іншої — текст друкують, або просто залишають вільне місце. І все це на рожевому фоні. Бідно і нецікаво. І зовсім «негламурно». От якби там розмістити фото наречених в такому незвичному вигляді, як наприклад, на відпочинку у зовсім несвятковому вигляді, або намалювати комікс, або розмістити старі фото (настільки старі, коли ви ще не були парою, хоч я не знаю, чи можна таке робити). Цікаво створити на листвці історію про ваше кохання: як зустрілися, перші враження, якісь приколи, фрази один одного, що запам'яталися, відповідь на питання чому наречена сказала «так» і чому наречений освідчився саме їй тощо.

Іншим варіантом може бути вже готові листівки, особливо мені подобаються ті, що зроблені руками. Вони дуже ніжні і романтичні... Як оці:

Картинки запозичено звідси

середу, 24 жовтня 2007 р.

Дівчата у центрі уваги!

І знову дівчата у центрі уваги! Ось знайшла ще варіанти весільних суконь (чи того, що було колись під ними0, з часом наречені роздягаються, щоб показати своє чарівне молоде тіло, яке поки що не втратило своєї природньої краси (і що я кажу? Звичайно, ми ніколи не втратимо своєї чарівної зовнішності і завжди залишатимемося найчарівнішими створіннями Всесвіту!). Такі сміливі дії викликають лише захоплення ними!

Поради у виборі зачіски для вінчання

Багато наречених не можуть встояти перед спокусою зробити перед весіллям щось новеньке. Якщо в нареченої довгі волосся, то вона може укласти їхніми різними способами в складні зачіски у відповідності обраному платтю й своєму смаку. Якщо для цього нареченій необхідно підстригтися, то зробити це треба щонайменше за шість місяців до весілля. Якщо цей експеримент зазнає невдачі, то в неї повинне бути час у запасі для того, щоб волосся досить відросло для нової зачіски.

Насамперед нареченій необхідно знати, чи буде вона вінчатися. Тому що існуючі традиції при вінчанні вимагають від зачіски максимальної простоти й відсутності локонів. Якщо наречена прийняла рішення , вона може зробити низький пучок або валики. Волосся повинні бути зачесано назад без проділу, або із прямим проділом. Замість локонів по окружності голови плетуться тонкі косички, або закручуються локони від скронь й убираються в пучок.

Якщо ж у плани нареченої вінчання не входить, то перед нею відкритий широкий вибір зачісок й аксесуарів.

При виконанні зачіски варто враховувати, що з нею нареченій доведеться ходити протягом усього дня й вона повинна залишатися в первісному вигляді, тому що в процесі дійства "молодих" постійно фотографують. Тому:

- Не жалуйте лаку для волосся для закріплення зачіски;

- Кожен локон повинен з ідеально вигладжений за допомогою гребінця й лаку, щоб не було волосинок, що стирчать;

- Закріплюйте зачіску дуже ретельно шпильками й невидимками, щоб при різких рухах нічого не розвалилося;

- Намагайтеся не нагромаджувати "вежі" на голові, тому що все-таки центральна увага повинне займати особу нареченої;

- Зачіску підбирайте, з огляду на пропорції особи: овальний, круглий, трикутне, чи великий ніс, чи сильно виступає підборіддя, маленький або широке чоло;

- Намагайтеся за допомогою зачіски особа наблизити до умовно ідеального, тобто сховати всі недоліки й підкреслити достоїнства.

Джерело

вівторок, 23 жовтня 2007 р.

Гламурні весільні сукні

Усі фотографії можна збільшити клацнувши на них. Роздивляємось...

Отакі от дещо гламурні сукні. Що робити, подобаються мені роботи саме дизайнера

Oksana Mukha!

Нема жодного плаття, яке б мені не сподобалось! Тут також представлені не тільки її сукні, що теж мені довподоби. Коли передивляєшся купу фоток варіантів суконь, то трішки втрачаєш відчуття часу, проте не втоми. У мене приблизно сотні скопійованих суконь на компі, але вони постійно поповнюються. А тут я виставляю лише ті, що є більш привабливими та красивими. Що інше може дозволити нареченій відчувати себе найпрекраснішою?

Джерело фот

понеділок, 22 жовтня 2007 р.

Приколи від наречених

Дорогі дівчата, як ви могли?..

Мила, ніжна, тендітна, щаслива, світла, яскрава, молода, прекрасна, зачаровуюча, неповторна, єдина, білосніжна, жіноча... Але цих наречених це не стосується...

Джерело

Благословення молодих

Після традиційної розмови про загублену куницю, як було в прикладі статті про сватання, виводять молоду, яка тримає у руках вінок, загорнутий у хустку. Молодий повинен низько вклонитися своїй коханій, у відповідь на що молода кладе вінок на голову обраного нею коханого. Але кладе вінок поверх шапки, адже з-поміж усіх присутніх лише молодий її не знімає. Тоді старости наказують молодим поцілуватися тричі. Після такого привселюдного поцілунку наречена дістає вишиту хустку і двічі нею махає і на третій раз пов'язує її на пояс.

Після цих урочистей можна благословити молодих. Дружка чи хатній староста молодої (не забуваймо, що сватання відбувається в хаті молодої) бере в одну руку свою палицю, здійнявши її вгору, а в другу руку хустку, що за її кінці мають триматись молоді. Після того він просить батьків молодої дати їм благословення. Тим часом молоді б'ють по три низьких поклони, а батьки дарують їм хліб, зложений з двох однакових буханців з'єднаних докупи, а також сніп жита, символ рродючості. Так вони бажають злагоди та щастя своїм дітям. Також у хату приносять з клуні чотири снопи і ставлять по кутах хати, це зветься покрасою. Під час благословення молоді повинні триматися за одну хустку!

А що найцікавіше: після танців та святкового вечора, мати молодої стелить обом ліжко, таким чином визнаючи право жениха залишитись з її донькою. Та я не думаю, що все так наївно. Адже молодий після такої ночі був практично зв'язаний по рукам і ногам, мов, якщо вже спав з донькою, то милий, тобі нема куди подітися, окрім як женитися! Дивує, наскільки ж поєднані були батьки і діти! Навіть у сучасності, що ніби втратила усі моральні принципи та цінності, мало хто б погодився з деякими звичаями, що колись були нормами, як наприклад, видання доказу цнотливості дружини, як приготування ліжка для молодих та багато чого іншого.

неділю, 21 жовтня 2007 р.

Українські гуляння

А тут трішки піде про організацію не тільки весілля, а й усіх інших свят, що святкувалися в Україні. Думаю, ніхто не знає і не підозрює про те, що в українців існувало поняття громади, розподілу певних обов'язків між, наприклад, дічатами і хлопцями. Цебто, були такі вельми специфічні для нашого часу, громадські органзації, які все ж таки, виконували чітко розподілені між собою обов'язки.

При вивченні шлюбних обрядів українців звертають на себе увагу існування громадських організацій як нареченої, так і нареченого. Парубки і дівчата становлять два товариства, кожен з яких мають свого вождя — отмана чи отаманку — які мають певну владу. Вони представляють свох громади, проводять усі справи, залагоджують сварки. Що теж дивно, кожна така організація мала свою касу, фонд по-нашому. Кошти звідки направляються на церковні потреби та на організацію розваг і сходин. Так що саме становить у собі парубоцька ті дівоцька громади? По-перше, хочу сказати, не можна було потрапити до товариства без згоди усіх його учасників. А до обов'язків парубоцької громади належали: організація колядок, цебто хор, що повинен виконувати Свят-вечір та на перший день Різдва (а пісні за своїм характером часто були поганські), після співів робили збори грішми та продуктами, частина з яких йшла на свічки до церкви, частина — на купівлю ласощів та горілки для бенкетів, орагнізація яких лежить вже на обов'язку дівчат. Також парубки повинні були вирубувати лід на річці у формі хреста на Водохреща. Дівчата мали організовувати нічні сходини, літом надворі, а зимою — в хатах. (вечорниці та досвітки). На гроші зі спільної каси купують свічки чи гас, крім того, кожна дівчина приносить з собою що-небудь із споживи. Коли дівчата починають працювати, то через деякий час з'являються хлопці з музикою та танцями. А натанцювавшись вдосталь — сідають до столу, проте отаман та отаманка до них не приєднуються, оскільки на них лежить обов'язок обслуговування гостей. А потім, усі засинають на імпровізованій постілі з соломи і засинають невиннним сном.

вівторок, 16 жовтня 2007 р.

Найсолодша частина столу

Прикольний тортик, головне: прикрашений квітами, я думаю, справжніми. Такий варіант дуже добре відобразить легкість та турботу, кохання та щастя, посмішку та вдячність і стане центром вашого святкого столу. Зврніть увагу: сам торт є доволі простим, акцент робиться саме на квітках. І це правильно: виглядає дуже тендітно та апетитно.

Хм... Оце дивно! Я й досі не розумію, чому весільний торт зроблений саме у вигляді дивану? Так, це весільний торт! Мало того, на ньому зображений чи пульт від телевізора, чи щось інше подібного призначення. пара, що замовить такий торт відзначиться вельми специфічним почуттям гумору (а чому ні? Почуття гумору полегшує життя), і справді: не ліжко є символом подружнього життя!

А це взагалі щедевр!!! Неймовірна робота! ви подивіться, скільки сходинок, фасадів, квіточок та навіть фігурок на торті! Нереальний витвір кулінарії! А нагорі розташовані наречена та наречений, як певний наголос, як закінчення і ствердження, як символ здійсненої мрії, як втілення ваших фантазій, як просто ще один приємний відтінок на весіллі. Мені дуже подобається цей витвір, але я не розумію, як можна його їсти та ним наїстися?

О, а це доволі симпатичний тортик! Він виконаний з присмаком океанської чарівності та чогось, що нагадує дитинство та казку «Русалонька». Зовсім нічого зайвого, все витримано, але дуже чарівно. І теж апетитно. Ммм, люблю солодке!

Цей торт, на перший погляд, доволі простий, дуже мені сподобався з-поміж багатьох інших. Я не знаю чому. Якщо попередній нагадував море чи-то океан, то це присвячений саме лісовій тема, там навіть маленькі ельфи серед лісових квітів розміщені. По-перше, колір. Де ви бачили весільний торт зеленого кольору? Але погодьтеся, гарно ж? І по-друге, ніжно та дуже романтично! Адже наречені — це не стандартні фігурки у чорному смокінгу та білій сукні, а чудова фея з кридами та її коханий парубок! До такого торту одразу ж вигадується своя історія, споглядач ненароком перетворюється на кілька секунд у мрійника. Цікава нотка!

Чим цей тортик мені сподобався? Найбільше привернули увагі кілька квітів посеред коржів, вони є теж справжніми, живими себто. Тому і поміщені у скляночку. Зверху теж покладені справжні квіти. а так сам торт нічим не відрізняється. Але хіба це не є його особливістю та неповторюваністю — декілька живих і справжніх квтів, таких же справжніх, як і ваші почуття!

Зізнаюся чесно: цей тортик мені сподобався найбільше. Хоч обрати один і остаточний дуже ж важко! А як бути з тим, що перший у переліку, чи третій, чи навіть останній? Мені усі подобаються, але цей, останній, привертає увагі своїми яскравими солодкими квітами, при чому українськими квітами! Можливо, якщо ви вирішили святкувати весілля дещо в українському стилі, то цей торт зовсім не зіпсує створеної атмосфери. Думаю, він буде гармонійно виглядати у такому українському форматі свята.

неділю, 14 жовтня 2007 р.

«Цнотлива» наречена

Ось такі сміливі наречені. Якщо не голими виходять заміж, то у купальниках! Я трішки розумію такий порив, адже велика пишна сукня заважатиме протягом свята, та й представлені варіанти суконь в цій статті здаються не такими вже й безсоромними (що ж поробиш, XXI століття!) До того ж, скільки було придумано, вагадано, змінено, прикрашено, зроблено для виділення саме вашого свята серед мільйонів інших! От незабаром перейдуть до зміни костюмів наречених, а то щось неправильно виходить: наречена роздягається, а її коханий - ні? От подивитесь, незабаром і молодий буде не у цнотливому смокінгу, а у симпатичних плавках білого кольору (ну можливо, я тут перегнула, але чому ні? Слабо?). Але зараз поки що лише жінки проявляють свою сміливість та розкутість, тож залишається сподіватися на ще новіші тенденції весільної моди, які будуть нас шокувати, дивувати, збивати з ніг...

Джерело

Загублене побажання щастя

На перший погляд така собі звичайна річ у побуті як скриня не повинна відвгравати велику роль у дитті дівчини, але ні, якраз все зовсім інакше. По-перше, скриня передавалася у спадщину від метрі до своїх дітей (цікаво, а якщо їх було декілька?). Але без скрині неможливо було існувати (шафи ж не було, тому замість старої виготовляли нову для матері і називалася вона бабською, що була набагато меншою за розміром, кована залізом по кутках, щоб багатство не втікало. На скриню молодої клали подушки, рядно, ліжники, а всередину — одяг, полотно та інші речі побуту. Сорочок повинно бути не менше семи на носіння і семи на держання, спідниць — чотри та чотри відповідно. А от заможніми дівчатами вважалися ті, у яких було аж сорок вишиванок, рушників і спідниць. А ззовні скриню розписували власноруч як хотілося, це була чиста імпровізація, створена навіть без ескізів, тому малюнки ніколи не повторювалися.

На нашій ненці Україні скрині декорували мотивами рослинного характеру, лише доповнюючи їх зооморфним зображенням, наприклад півня, курки з курчатами, пави, зозулі, були також і зображення козаків, дівчини з коромислом. Траплялися і геометричні малюнки: ромби, трикутники тощо.

Виконувалися скрині за спеціальним замовленням, обрамування являло собою гірлянди, бігунці з різноманітних квітів — рути, волошки, соняшника, півонії — листя, ягід, барвінку, розташованих в анфас. На вічку скрині малювали три листочки дуба, щоб молода подарувала молодому синочка.

А зараз такий звичай втречений, що ми передаємо у спадок? І що отримуємо від наших мам на взнак побажання щастя та щасливого сумісного життя? На жаль, такі традиції стали непопулярними, вони поступово ховаються від нас у павутинні віків, осідають на дно і муліють. Ех, прикро...

Народна мудрість

Наскільки ж багатий наш фольк на звичаї! Чим більше я дізнаюся про весільні традиції, тим менше мені хочеться їх всіх дотримуватися! Стільки дрібниць, вражаюча символічність та неповторність! Окрім сватання, заручин, розглядин ще й існують змовини (ніколи раніше про таке не чула). А проводились вони так: молодий приводить до молодої десять людей зі свого роду, батько молодої благославляє свою дочку кликати на змовини свій рід, а молодшого саджає за столи і пригощає. Потім сходяться парубки й подруги молодої. А молодий ставить могорич, а дівчина, його наречена, частує гостей.

Бялі хати молоді дічата співають пісню «Задумав дідочок», а парубки стоять гуртом:

Задумав дідочок в суботу женитись.
Ой, сів, думав-думав в суботу женитись.
старої не хочу, молода не піде.
Ой, сів, думав-думав, молода не піде.
А Хоч вона піде, то не ляже спати.
А хоч ляже спати, то й не обрнеться.
Ой, сів, думав-думав, то й не обрнеться.
А хоч обрнеться, то й не поцілує.
А хоч поцілує, обернеться, сплюне.
Ой, сів, думав-думав, то й не поцілує.
А хоч поцілує, обернеться, сплюне.
Ой, сів, думав-думав, обернеться, сплюне.
Ой, у тебе, діду, цапині борода,
Цапина борода, овечая похода.
Ой, сів, думав-думав, овечая похода.

Один парубок танцює з дівкою. Потім усі розходяться, а дівчата співають:

Прощай, прощай, Марусечко, сестра наша.
Ми не твої подружечки, ти не наша.
Вже не будемо під віконце підбігати,
Вже не будемо Марусечку викликати.

Отакі пісні співали, так що народна мудрість радить чоловікам не затягувати з одруженням, а то потім якщо і буде цілувати молда, то потім плюватися буде!

суботу, 13 жовтня 2007 р.

Деякі особливості заручин

Поки інший автор пише статті про свої фантазії у першу шлюбну ніч і піддається на спокусу продовжити їх і ввідкрити свої справжні бажання, я скромно писатиму про традиційне святкування весілля на Україні, а саме такої його частини як заручини. Отже, заручини влаштовуютьабо після або до сватання разом з оглядинами, запрошуючи усіх гостей нареченої та нареченого. Обряд проходить у тій же послідовності, що й сватання: приходять старости, починаютьсвоє оповідання, але з іншими доповненнями. Молода ж виносить знову рушники і перев'язувала ними сватів та молодого, дарувала дарунки.

Слала зоря до місяця:
О, місяцю-товаришу,
Не заходь ти раніщ мене;
Зайдемо обоє разом,
Зрадується звір у полі,
Зрадується гість у дорозі!
Слала Маруся до Михайла:
— Ой Михайло, мій суджений,
Не сідай ти на посаду,
На посаду раніш мене;
Сядемо обоє разом,
Звеселимо ми два двора:
Ой перший двір — батька твого,
А другий двір — батька мого.

А от на Донбасі цей процес має назву «рукобиття» або «могарич», на який кликали в першу чергу хрещених. Це дійство відбувалося у хаті молодої.

Показували «молоду» — садили якусь чужу жінку, а молдий повинен був впізнати, це його наречена чи ні. А потім вже виводили саму молоду.

Староста з боку молодої, найчастіше її дядько, пропонував молодим взятися за кінці рушника, сам брався за його серелину і вів молодих на посад — найпочесніше в хаті місце — на покуть. Піфсля цього накривав рушником хліб, клав на нього руку дівчини, звверху — руку хллопця і перев'язував рушником. З цього моменту починали співати:

Ой добре, добре буде, моя мати,
Моє сватання пити,
Та не добре буде, моя мати,
Моє ділечко робити.

Після того частування, що проходить у супроводі чисельних пісень, молодих виводять із-за столу за хустку для участі в танцях. Після танців молоді вертаються до столу і починають обмін подарунками. Молода всіх присутніх обдаровує хустками або сорочками (які сама і вишила!).

Так завершуються заручини, після яких запрошують усіх на розглядини, щоб подивится, як живе молодий, чи заможний, скільки хліба та худоби має. Іноді сім'я молодого вдавалася до хитрощів — позичали у сусідів худобу, щоб здатися більш заможними.

вівторок, 9 жовтня 2007 р.

Скільки коштує наречена?

Наречена щаслива

Як виявилося — доволі велика кількість людей не знайома з однією веселою традицією. Дозвольте представити цікавий сценарій викупу нареченої.

У домовлений час наречений разом зі свідком, сватами, бать ками і рідними під'їжджає до будинку чи під'їзду, де живе наречена.

Цей «весільний поїзд» зустрічає дружка (почесний свідок з боку нареченої), яка й організовує викуп нареченої.

Дружка: «Добридень, шановні! Дозвольте запитати, куди це ви такі веселі та щасливі, з такими гарними квітами?»

Наречений відповідає, що приїхав за своєю коханою.

Дружка: «Невже вона живе саме тут? Чи не помилилися? Коли так, то на який поверх треба піднятись і в яку квартиру зайти, аби відшукати ту дівчину, до котрої ви приїхали?»

Наречений відповідає.

Дружка: «Так! У цій квартирі справді живе роботяща, струн ка, добра красуня. Бачу жених ти показний і гарний, але й наречена наша нічим не поступається. А тому просто так ти до неї не потрапиш. Чи згоден ти пройти крізь вогонь, воду та мідні труби, аби ми змогли переконатися, що приїхав гідний наречений?»

Наречений погоджується.

Дружка тримає в руках зв'язані повітряні кульки, в кожній з яких — дівочі імена на паперових смужках.

Дружка: «Іспит перший. Чи підкаже тобі серденько, в якій кульці ім'я коханої?»

Наречений обирає кульку, дістає з неї папірець. Якщо на ньо му не те ім'я, він платить викуп, аж поки йому до рук не потрапить папірець з ім'ям нареченої. Після першого іспиту дружка дозволяє зробити кілька кроків уперед і знову дає завдання.

Дружка: «А чи любиш ти дівчину, до якої приїхав? А зможеш сказати це так голосно, щоб і вона почула? Щоб було справді голосно, попроси, хай тебе підтримають боярин, свати та інші гості. Скажіть гучно всі разом: «Катю, я тебе кохаю!»

Коли завдання виконано, нареченому і його супровідникам дозволяють зробити ще кілька кроків назустріч долі.

Дружка: «Молодець! Добре виходить! Та йдімо далі. У нас є одна картина невідомого художника. Чи зможеш ти розпізнати, яка з цих фігур — твоєї коханої?»

Один із вимірів на картині повинен відповідати параметрам нареченої. За кожну хибну відповідь наречений доплачує.

Дружка: «Який затятий юнак! Бачу, що ти чітко знаєш, для чого сюди приїхав. А чи можеш описати нам портрет твоєї нареченої? Якщо добре впораєшся з цим завданням, то, може, й отримаєш свою красуню».

Молодий розповідає всім, яка ж у нього гарна наречена. В цей момент виходить ряджена наречена (добре, якщо цю роль зіграє чоловік) і кидається до молодого зі словами: «Я ваша назавжди!».

Відбувається невеличкий експромт, у якому наречений мусить уточнити, що ця красуня — не його.

Дружка: «Якщо ти такий впевнений, що ця дівчина не твоя кохана, то нагадай нам про ту, котру кохаєш. Напиши, будь ласка, за допомогою грошових купюр ім'я нареченої».

На тарелі чи таці наречений викладає ім'я. Якщо наречена має дуже довге ім'я, то краще цей конкурс замінити.

Дружка: «Ну ось! Ми вже майже на місці. Ще одне випробування — і ти матимеш те, по що прийшов. (Дія від бувається під дверима, за якими сидить наречена.) У нас тут є миска, вона порожня. Поклади в неї те, про що наречена зараз мріє найбільше». (Наречений повинен сам стати у ту миску, бо молода в цю мить найбільше мріє про свого коханого.)

Дружка: «Ти гідно пройшов усі іспити, і тому шлях до на реченої відкритий. Поспішай до неї: вона вже зачекалася».

Наречений заходить до кімнати, в центрі якої на подушці сидить наречена (у кріслі чи на стільці), біля неї стоїть брат, котрий буде продавати свою сестру. Брат вимагає викуп, свати торгуються з нареченим. Коли ціна за «товар» задовольняє обидві сторони, молодий викупляє свою кохану, цілує її і вручає весільний букет.

Наречена пришиває на костюм молодому квітку, дівчата йдуть прикрашати весільний кортеж повітряними кульками і стрічками. Весільних сватів вдруге перев'язують рушниками (перший раз їх перев'язали на сватанні).

Свати припрошують усіх присутніх скуштувати чудодійно го напою, аби «змочити» гарну угоду між молодими. Відбувається невеличкий фуршет.

Після цього гості виходять на вулицю, батьки нареченої в хаті з іконами благословляють дітей на спільне подружнє життя.

Молоді виходять із дому, мати їх посипає з решета житом, цукерками і монетами. Гості збирають гроші й цукерки, а потім всі дружно вирушають до загсу. Наречені їдуть, як правило, в одному автомобілі, але нині актуально вирушати до загсу на різних машинах. Якщо у вашому регіоні весільні обряди зовсім не такі, ви можете замінити їх на ті, що традиційні для вас. Коли маєте багату фантазію, можна провести інші конкурси або ж замінити їх на ті, що подано нижче.

Головне, попередити нареченого, щоб він був готовий твор чо себе проявити, щоб усе сприймав з гумором і вдома зробив запас грошових купюр по 1 грн, 2 грн (приблизно ЗО грн як максимум).

пʼятницю, 5 жовтня 2007 р.

І знову дещо про сватання

Оскільки наша країна велика, то і звичаїв у неї теж багато. І в кожному регіоні вони різні, нехай традиції схожі, але відмінності в регіонах спостерігаються. От на Закарпаті на сватанні дівчини сват розхвалював наречену такими словами: «Вона не жовтокоса, не чорноока, але така, як красна квітка, як золотий вінок, як коштовний камінь, як зоря на небі, як роса на сонці».

За звичаєм, дівчину завжди запитували прилюдно про згоду на шлюб. Але через свою скоромність дівчина не давала прямої відповіді на запитання хлопця (ну що поробиш, народний етикет!). У більшості випадків вона відповідала: »Як батько та мати, так і я«. Як вам така відповідь? Мені не подобається, але що поробиш — такі звичаї. старости, приймаючи з рук дівчини рушники, вклюнялися їй і дякували: «Спасибі батькові і матері, що свою дитину рано будили (мене хоч батьки і будили рано, але я не вставала) та доброму вчили. Спасибі й дівчині, що рано вставала, тонко пряла і хороші рушники придбала».

У деяких місцевостях молодих ставили на коліна на вивернутий кожух, щоб вони кланялися Богу і молилися. Коли батько й мати благословляють, то дівчина, перев'язавши старостів рушниками (знову повторюю: через праве плече під ліву), подає зарученому на тарілці крайку або самобрану хустку. Старости виймають із-за пазухи пляшку з горілкою, частують господарів та домовляються про час заручин.

четвер, 4 жовтня 2007 р.

На що чекає чоловік у першу шлюбну ніч?

Ремарочка: В наш час цнотливість вже не є обов'язковою рисою новоявленої дружини, але все ж романтику першої шлюбної ночі ніхто не відміняв. І не тільки романтику, а й пристрасть, насолоду, і ще багато чого... Спитаємо в чоловіка, що ж він чекає від першої ночі з дружиною?

Кх-кх... Поїхали? На що ж я чекаю в першу ніч кохання з моєю (так, вже точно моєю!) дружиною? Це має бути щось осбливе, і щоб не здатися банальним - одразу перейдемо до одного конкретних питань, а саме, для початку, білизна для нареченої.

Я далеко не експерт в цьому питання (як і більшість чоловіків з нормальною орієнтацією), тому просто покажу те, що мені подобається.

Білизна для нареченої Трусики нареченої Білизна нареченої

Доволі смілива та оригінальна ідея - навіть залишившись в такому мінімумі одягу все ж буде щось «від образу нареченої».

Ну і, звісно, не забудьте одну з таких штучок

Інтимний одяг нареченої

Для більшого підігріву наших чоловічих бажань дружина може зробити собі татуювання десь на більш-менш інтимному місці, про котре чоловік дізнається лише в ліжку. І нехай це татуювання буде тимчасове (його роблять з фарб на основі хни), чи навіть банальна наліпка — таке нам точно має сподобатись.

Татуювання нареченої

Найбільш сміливі можуть піти на передодні на курси стриптизу, повірте на слово — таке ваш чоловік точно не забуде!

І головне — забудьте про усі проблеми, та отримуйте задоволення! А ви, чоловіки, теж приготуйте декілька приємних романтичних сюрпризів для вашої коханої.

середу, 3 жовтня 2007 р.

Сватання на Слобожанщині

У народі кажуть: «Що не край — то звичай, що не вулиця — то обряд.» От наприклад, на Слобожанщині у двері палицею у двері староста не стукає, а лише пальцем тричі у віконце. А молодий залишився біля дверей. І така розмова велася на сватанні між старостами та господарем дому:

Староста 1. Добрий вечір господарям...

Староста2. І дітям їхнім.

Батько молодої. Добрий вечір!

Мати молодої. Добрий вечір!

Батько молодої. А що ви за люди й відкіля вас Бог приніс? Чи здалека, чи зблизька? Може, ви мисливці які, може, вольні козаки?

Староста 1. Ми люди німецькі. Ідемо з землі турецької. Раз дома, у нашій землі, випала пороша. Я й кажу товаришу: що нам дивитися на погоду, ходім лишень шукати звіриного сліду. От і пішли. Ходили, ходили й нічого не знайшли, аж гульк, а назустріч іде наш князь, підніма угору плечі і говорить такі речі: «Гей, ви хлопці, добрі мисливці! Будьте ласкаві, покажіть дружбу мені. Трапилась мені куниця, красна дівиця. Не їм, не п'ю і не сплю од того часу та все думаю, як її достати. Поможіть мені її спіймати».

Староста 2. От ми й пішли по слідах, по всіх городах, а все куниці не знайшли. От як у це село ввійшли, тут уп'ять випала пороша — ми вранці встали і такина слід напали. Звір наш та пішов у двір ваш, а з двору — у хату та й сів у кімнату. Тут і мусимо його піймати. Оце ж нашому слову кінець, а ви дайте ділу вінець.

Староста 1. Оддайте нашому князю куницю — вашу красну дівицю Кажіть же ділом, чи віддасте, чи нехай підросте?

Маруся колупає піч на знак згоди.

Батько молодої. Що ж ти доню нічого не відповідаєш, чи ти згодна, чи ні? Говори, а людей не держи.

Маруся. Що ж тату й мамо, воля ваша — віддавать чи не віддавать, а мені у вас довіку не жить.

Батько. Так, дочко, сама сватаєшся, а нам і не кажеш, а з чим ти підеш? Напряла? Наткала? Придбала? Чортового батька! А заміж посппіваєш (До старостів). Що ж, добрі люди, уведіть вашого молодого князя. Що там такеє, покажіть на лице. Чи ви, може, прийшли насміятися і тільки?

Староста 1. А як то можна насміятися? Ми люди прошені не на сміх, а казати діло. От вам і покличемо молодого. (До молодшого старости). Піди й гукни, де він є.

(Молодший староста вводить молодого)

Молодий. Добрий вечір!

Батько молодої. Ну, коли ти наш зять, прошу сісти. Так ось же що ми зробимо: хліб і сіль приймаємо, доброго слова не відцураємось, а за те, щоб ви нас не лякали, що ми передержуєм куницю — красну дівицю, вас пов'яжемо. Чуєш, дочко? Годі піч колупати — давай чим оцих молодців пов'язати, шукай рушники.

Маруся вносить два рушники й хустку на тарілці жениху. Старости перев'язують один одного через плече під ліву руку.

Староста 1. Спасибі свату, і свасі. і молодій княгині, що вона рано вставала і рушники пряла старостам. Візьми ж, батькова дочко, хустку і пошукай у молодого ребра. Ти за нього йдеш, а в нього, може, й ребра немає.

Маруся затикає хустку за пояс Михайлові. Усі троє кладуть на тарілку по грошу й ставлять могорич на стіл.

Староста 1. От і засватали ми вашу Марусю. Ось наш могорич, а ваша закуска.

вівторок, 2 жовтня 2007 р.

Різноманіття зачісок

Усі фотографії можна збільшити клацнувши на них.

Ще одні зачічки. Вмілий перукар навіть з короткого волосся створить неймовірну зачіску, що й говорити про довге (з таким волоссям фантазія розіграється так, що й не зупиниш!). Проблемою є сам вибір зачіски та відповідність до неї вашого типу волосся, адже не для кого не є секретом, що моделей перукарі обирають з жорстким та густим волоссям, бо з легко працювати і створювати зачіски. А от з тонким та негустим волоссям справжні проблеми, тому так і буває, що знайшла сподобавшуюся зачіску, а тобі кажуть: «Вибачте, вам вона не підходить», — або – «Таке неможливо зробити з вашого волосся». Тому завжди треба радитися зі спеціалістами, не відкладати вибір зачіски на останній момент та обов'язково зробити пробний варіант, щоб по-перше: перевірити майстерність парекуря, по-друге: подивитися, як ви виглядатимите з такою зачіскою.

Як бачите, варіантів безліч: можна заплести різні косички, зробити кудряві локони і викласти їх, підняти нагору у хвості та спустити каскадом вниз, зав'язати позаду і викласти квіточками, розбавити кудрі рівними локонами та гафре. А квіти можуть бути як справжніми, так і ні! Іноді зачіску прикрашають камінцями (особисто мені їх приклеювали суперклеєм на випускному балі, звісно, після свята я підстриглася коротко). Іноді звичайна, проста, лаконічна зачіска виглядає стильно, якщо вона пасує до зовнішнього вигляду або підкреслена квіточкою чи ще чимось. Тож на все ваша фантазія та вміння!

Автор зачісок

понеділок, 1 жовтня 2007 р.

Творчий підхід до весільної сукні

Доволі оригінальна ідея — створити весільну сукню з туалетного паперу! Ми вже колись писали про економ пропозицію, але це вражаюче. І при цьому собі вартість матеріалу для сукні не перевищує 100 гривень.

Клікаємо на фоти, та роздивляємось:

Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні Оригінальні весільні сукні

Треба бути сміливою, щоб вдягнути це у найважливіший деь свого життя, але ті, хто шукають оригінальності у всьому тут її точно знайдуть!

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House