неділю, 30 березня 2008 р.

Пісні на дівоч-вечір

Дівич-вечір по-українськи... На Слобожанщині він проходив у молодої вдома, уся молодь збиралася на вареніки з сиром, сир для яких мати заздалегідь запасала, а дівчата-дружки ліпили вареники та співали весільних пісень. Також вилися весільні вінки під супровід таких пісень:
Ой надлеетіли гуси-лебеді на наш двір,
Та й нанесли розмай-зіллячко нам на стіл.
Ой що ж ми будемо з того зіллячка робити? -
Просити Марусю, щоб її віночок увити.
просили благословення та рідних молодої:
Благослови, Боже, і отець, і мати,
Будемо вінок зачинати.
Один з вінків, у якому неодмінно мусить бути барвінок, плели для молодої:
Благослови, Боже,
І отець, і мати,
Своєму дитяті
Барвінковий вінок вити.
Трохи менший вінок - для молодого. Дівчата працювали та співали ритуальні пісні:
Перед нашими воротами
Гуло, гуло два голубоньки
Гули, гули, догували,
Як ми вінки довивали.
Решту вінків з м'яти та рути роздавали дружкам молодої. Молода співала:
Вийте, дівоньки, собі і мені
Собі звийте з рути-м'яти,
Мені звийте з барвіночку...
А чому саме з барвінку? Тому що вважалося, що зелений барвінок - то символ тривалого кохання.
Вінки мали релігійне значення у шлюбі:
А в суботу проти неділеньки
Розтворили небо;
... видко біля претсолу
Мати Зристова
Плете віночок стоя.

Шарм Парижу

Вибачаюсь, що фоти абсолютно неоднакові за розміром і одна є ширшою чи вужчою за іншу, я недуже розуміюся на програмах і фоотошоп мій щлісний ворог. Проте сукні я люблю, в даній виборці представлені моделі колекції Mariees de Paris, тобто шарм Парижу, який вже відчувається хоча б по зачісці і макіяжу. Відщукати подібні моделі у нас в УКраїні можна лише в Києві в найкрутіших весільних салонах, я заспокоюю себе тим, що знайду класну швачку чи салон, в я кому можуть пошити мені щось подібне, тому наші звичайні кріноліни мені абсолютно не пасують і не до вподоби. Головне: знати на що орієнтуватися.

неділю, 23 березня 2008 р.

Весільна сукня 2008

Дизайнеры, що взяли участь в Тижні Моди в Нью-Йорку, запропонували нам декілька прекрасних тенденцій. Ось лише деякі тренди, які можна буде побачити в журналах весільної моди навесні 2008.
Пишні спідниці
Цього сезону дизайнери дещо змінили традиційний силует спідниці-трапеції. Тепер плаття щільно обхвачує фігуру в талії і розходиться донизу каскадом пишних спідниць. Занижена талія і спідниця, що облягає стегна, - варіант для зухвалої нареченої-провокаторки.
Струмуючі тканини
В моді плаття-туніки в стилі грецької богині, плаття з декількох ярусів шифону, тулії і мережива. Це ідеальний наряд для весілля на березі моря, на природі або в будь-якій місцевості, де гуляє легкий вітерець.
Закриті плечі
Цього року усілякі накидки, болеро, кардігани і шалі удостоїлися не меншої уваги, ніж власне плаття. Можливо, на наших широтах цей тренд не приживеться із-за особливостей клімату, але навіть в найжаркіший день рекомендуємо нареченим закривати плечі атласними жакетами або прозорими накидками.
Унікальне декольте
Цього року дизайнери експериментують з декольте - в моді і американська пройма, і широкі бретелі, і бретель на одне плече і так далі, і тому подібне. Загалом, цього року плаття без бретелей, швидше за все, кануть у віки.

Джерело

вівторок, 18 березня 2008 р.

Романтичний допис

Отакі от милі келихи для наречених прикрашені квіточками за допомогою яких можна розповісти свою історію або доповнити своє весілля ще одним аксесуаром, що личитиме до сукні чи то краватки коханого. Такі чудові прикраси з легкістю можна зробити власними руками, мені було б дуже приємно від того, що щось я зробила сама і без допомоги. Нічого складного у тому нема, за бажанням можна пошукати значення квітів, тобто щось "написати"їхньою мовою на келихах. Оригінальне побажання щастя і добробуту. В попередніх статтях про келихи, можна побачити фото, на яких вони прикрашені білими і ніжними бантиками чи трояндами, що теж виглядає дуже романтично, проте якщо ваша сукня дозволяє відійти від білого кольору - чому б так і не зробити? Весілля, що сповнене такими маленькими аксесуарами зі своїм власним змістом сприйматиметься з відчуттям злагоди і любові.

понеділок, 17 березня 2008 р.

І знову по тенетам всесвітньої мережі Інтернет! І знову по тим же самим сайтам іноземним (так, ніби у нас гірше - але, так, на жаль, гірші) у пошуках гарної весільної сукні, тієї, що буде моєю! І от натрапила на такі прикольні весільні плаття, як доповнення до яких використовується не фата, а маленька шляпка! Якщо чесно,я не впевнена, що саме так воно і називається, тому пишу, як бачу або сприймаю. І виглядає таке поєднання аж точно оригінально (от люблю я оригінальність первинну, а не ту, коли у пошуках її вдягяються у купальники). А що у тебе буде за фата? Довга? - Ні, у мене буде краще: шапочка!

неділю, 9 березня 2008 р.

Знову про чарівні сукні

Віднайшла я новий ресурс для розміщення на своєму блозі нових колекцій весільних суконь. На жаль, українські ресурчи і навіть деякі російські не дають змогу насолодитися справжнім естетичним виглядом цих моделей. Тому що у нас так поки що не навчилися шити, звичайно, за виключенням наших модельєрів. А тут - прості і стильні весільні плаття. І чому у нас так поки що не шиють?

пʼятницю, 7 березня 2008 р.

З вплетінням золотої нитки

У прекрасний весняний день, навіть у перші весняно теплі дні я не думаю про перші квіти, перший аромат літа і дерев, про свята, що наближаються, про вільні хвилини і навіть дні, про усмішки і щастя від зимового сну. Єдине, що змущує мене радіти початку тепла - це те, що незабаром я вдягну нове шмаття. Справа в тому, що мене дратує весна і не подобається запах бруньок (може, то алергія), та і навіть якоїсь радості я не відчуваю, то ж лише ще одна пора року! Так вийшло, що я була в школі дуже уважною дитиною, справити враження на яку було легко, тому я читала Пушкіна і він мене вразив своєю любов'ю до осені. От і я люблю її більш за всі інші, і думаю про неї зараз у перші дні весни. Про золоте листя, що змішується з фарбами зелені і червоного пурпуру, про приємний і заспокійливий запах навколо, про дощ сумний і меланхолічний, про настрій осінній... ЕХ, ніщо не може бути прекраснішим за осінь! А тема кохання з вплетінням жовтої нитки - то шедевр долі і випадку...
Фоти скопіювала звідси

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House