неділю, 31 серпня 2008 р.

Одне з останніх віянь

Потроху наближається наша економіка до ринкової, розвиваються ринки нерухомості, аграрної продукції, промисловості, разом з ними набирає обертів і весільна індустрія: з‘являються нові пропозиції, послуги, тенденції, формується на кожен сезон мода, атрибути тощо. Якось радієш від такого мегавибору, сподіваєшся, що все це спрямоване на удосконалення, яке забезпечить неповторність. Все це пастки. Практично ніякого вибору нема, бо заковане в одне поле, в одну модель. От спробуйте поставити задачу перед організатором весілля (про якого і піде мова) сконструювати модель нестандартного свята. Сумніваюся, що він зможе запропонувати щось справжнє ваше. Довгий перелік послуг обертається навколо сценарія «викуп-РАГС-фотозйомка-відео-невелика довільна програма-кафе». Бажання заробити грошей йде наввипередки з якістю, колись, друга наздожене перше. На жаль, винні у цьому не тільки ринок і неякісний його рівень, а й кіно, казки і виховання, бо все, абсолютно все, у нас стереотипне.

Нарешті повіяло знову повіяло з Заходу і принесло разом з собою ще одну модну штучку, ім’я якій Організатор весілля. Круто, правда? Адже завдяки йому не доведеться ламати голову над більшістю речей, легше буде організувати весілля. Насправді, це теж омана. Нічого цікавого вам поки що не зможуть запропонувати, бо чомусь їх бачення своїх обов’язків доволі обмежене: основні правила зовнішнього обрамлення свята (наприклад, щоб сукня дружки не була надто яскравою, що за своєю суттю просто маячня), перелік на їх думку обов’язкових звичаїв (і не факт, що вони знають їх значення), допомога у виборі фотографа, косметолога (як показує досвід знайомих, це одна й та сама контора, мережевий маркетинг у кращому випадку), слідкування за часом і супровід під час основних дійств. Останнє я взагалі відмовляюся розуміти. Як було сказано вище, одні мої знайомі мали справу з цією вельми шановною людиною і повірте, деяке уявлення я маю про цю контору. Організатор стає в нагоді, коли і справді нема часу займатися організацією. Знову підкреслюю: поки що якість цих послуг не відповдає ціні. Для початку пропоную укласти договір, щоб уникнути потім непорозумінь.

От і постаю проблема вибору: краще довіритися професіоналу (так, так, а може,він і є професіоналом?) чи взяти справу у свої руки?

1 коментар:

calibra сказав...

Сайт для родителей, много чего полезного для молодых пар.

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House