вівторок, 24 липня 2007 р.

Заручини...?

Блукаючи нетрями павутини шукаю інформацію про заручини. Нічого конкретного немає, але на сайті одного тур-оператора знайшов крихти знань.

В давнину велике місце у дошлюбних стосунках мали заручини. Заручини передували вінчанню. Бувало й таке, що батьки заручали свою доньку чи сина ще з самого дитинства, це робилось для того, щоб утримати багатство або добрі віднсини між окремими сім'ями. Заручини відбувалися в обов'язковій присутності священика, який благословляв і освячував перстені, що потім носили хлопець і дівчина.

Часто бувало і таке, що молоді люди заручались таємно, коли відчували загрозу, що їх розлучать. В такому випадку вони разом з священиком знаходили потаємне місце і там проводили весь обряд заручин, під час якого священослужитель читав проповідь і посвячував обручки. Обмінявшись обручками дівчина дарувала парубку хусточку, зроблену своїми руками, яка символізувала вірність коханому. Таку пару уже ніхто не мав права розлучити.

Тривалість часу між зарученням та одруженням є необмеженою.

Чим помітно вирізняється обряд заручин — це відсутністю необхідності церкви для проведення обряду. Заручитись можна в будь-якому місці в присутності священика та свідків.

Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House