четвер, 30 серпня 2007 р.

Традиційне весілля в Англії

Більшість весільних традицій Англії сформувалися до вісімнадцятого століття. З того часу в основі подружжя дежить все-таки кохання.

Заручини та заручення.

Традиційно заручення вважається лише початком подружніх сосутнків. З моменту, коли хлопець дарує дівчині кільце, вони вважаються парою. Заручини можливо розірвати або продовжити на достатньо довгий термін. Проте, як правило, вони закінчуються весіллям. Нещасливим для зурачин вважається травень. А щасливим днем для походу під вінець у англійців вважається середа.

Весільний кортеж та церемонія.

У церкву прийнято ввідправлятися у першій половині дня. Наречений, наречена та родичі — на конному екіпажі, молоді чоловіки — на коняхю В селах та передмістях друзі нареченого стріляють із рушниць, щоб відігнати злих духів. Першими до священника прямують наречена у супроводі батька, за нею слідує наречений. Батько передає нареченому руку доньки. Після церемонії молода дружина кидає в повітря весільний букет. Вважається, що та з подруг нареченої, яка його підійме, вийде заміж в цьому ж році.

Святкове застілля.

Влаштовують його в домі батьків. Святкування може продовжуватися кілька днів, але не більше тижня. Центр програми — весільний пиріг, який розрізає сама наречена.

Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House