четвер, 30 серпня 2007 р.

Весілля за німецькими звичаями

У Німеччині запрошення на весілля відправляється рідним та близьким одразу ж після заручин. Не отримати таке запрошення від родичів вважається образливим. Існує повір’я, що між заручинами та весіллям нареченому та нареченій загрожує небезпека. Тому з моменту заручин майбутні чоловік та дружина повинні вести замкнений образ життя. Напередодні весілля влаштовується вечірка для нареченого і нареченої (іноді можна і разом), під час яких часто б‘ється посуд на щастя. Окремою перед весільною церемонією в селах вважається транспортування приданого нареченої у дім нареченого. Цього моменту чекають діти, яким дарують солодощі та дрібні монети.

Одруження проводиться у першій половині дня. В церков йдуть пішки, в супроводі всіх запрошених. Обов’язковими атрибутами весільного вбрання нареченої є миртовий вінок та кишені на сукні, які кладуться хліб та сіль — символи майбутнього благополуччя. Шлях з церкви наречені проходять по доріжці, що застелена ялинковими вітками &mdash це сприяє щастю подружжя.

За німецьким весільним столом гостям повинно бути запропоновано не менше 20 різних страв. До того ж їсти їх зовсім не обов’язково &mdash можно забрати з собою. В кінці кінців прийнято виставляти страви зі шматками сирої яловичини, які гості повинні забрати додому.

1 коментар:

Денис сказав...

Дивні ці німці, особливо прикол про яловичину... чомусь перед очима картинки з варварами, де сире м"ясо мужлани у шкурах ведмедов розривають на шматки зубами... бррр...

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House