неділю, 2 вересня 2007 р.

З давніх часів

Ніхто ніколи не думав, чому так популярна фраза «тебя окрутили» (рос.) і звідки вона взялася? Часто у повсякденному житті усі хлопці та дівчата використовують це слово на взнак своєї перемоги над серцем коханого чи коханої не задумуючись над її змістом.

А насправді все просто: найбільш загальним символом одруження є коло. Існують такі звичаї, коли наречені обходять навколо дерева, дому, церкви, столу тощо, повертаються навколо себе. До того ж одруження наповнене предметними символами у формі кола – кільце, вінок, каравай.

За усіх часів форма каблучки була круглою, навіть у Древньому Єгипті саме округа форма вважалася запорукою нескінченного кохання. Ціна каблучки слугувала показником багатства та соціального становища нареченого. Так само, каблучка вважалася оберегом від злих духів.

У наш час ювеліри пропонують різноманітна види каблучок: масивні, з напиленням або ні, з маленьким діамантом або з перлиною, прикрашені різьбленням з білого золота, звичайні та водночас елегантні тоненькі, з гравіюванням та багато інших. Звичайно, можна і замовити на свій смак каблучку. Найкращим каменем для обручки вважається діамант. Ще у Древній Греції їх називали «сльозами богів». У міфології наконечники Купідона були зроблені саме з алмазів. У Середньовіччі вважали, що підсилити захисну дію каменю можна за допомогою золота (популярна псевдонаука алхімія). Носять каблучку на безіменному пальці лівої руки, адже саме там проходить, адже за повір’ям там проходить артерія до серця.


Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House