четвер, 24 липня 2008 р.

Шлюбна ніч по-єгиптянски

От що значить жити без Інтернету — нова інформація поглинається з телебачення, а не шляхом риття в тенетах всесвітньої мережі. Ну так до чого я: на днях в програмі «Галілео» натрапила на невелику розповідь про інтимну сторону життя древніх єгиптян і задумалася, що справді, ми захоплюємося мудрістю цього народу, але практично нічого не знаємо про їх особисте (яке по суті визначає усе інше). Яким же відкриттям було для мене, що фараони теж мали гарем, одне «але»: дружин для нього обирали спеціальні посадові, не пам’ятаю як там вони називалися. І відповідно, як існує Долина царів, так само і існує Долина цариць, будівцлі і стіни яких щиро оздоблені доволі відвертими і подекуди для когось непристойними малюнками (язичники чи просто безпосередність без умовностей?), як то наприклад пеніси в ерегованому або ні стані. Все це робилося з певною мотивацією – щоб зберегти потенцію у загробному житті.

Та навіть завітавши у храми можна побачити на власні очі ті ж самі малюнки, що абсолютно не притаманно нашій культурі. Чому так — тема не для цього блогу. Для ще однієї ясності додам, що усі члени сім’ї спали в одній кімнаті будинку незважаючи на те, скільки їх насправді, а що там вночі спостерігали малі діти — ясно будь-кому.

Цікавим є один обряд — для того, щоб Ніл розлився і зволожив поля, фараон виконувув такі дійства: у певнимй час просто маструбував у річку.

Якщо уважніше придивитись до фресок, можна помітити, що жінки на голові прикріплювали кульки. А їх призначенням було наступне: у спеку вони танули і починали виділяти аромати, які збуджували чоловіків.

Тож ближче до конкретної теми — весілля, точніше в цій статті піде мова про шлюбну ніч.

Для того, щоб закохати у себе майбутню дружину, чоловіки готували суміш з насіння акації перемішане з медом і змащували цим свій пеніс. А для того, щоб взагалі звести з розуму і пробудити тваринні інстикти пеніс змащували вже не насінням, а піною коня! Вважалося, що завдяки цим ритуалам дружина буде належати лише чоловікові і думка про зраду буде огидною.

Великого значення набували сни після першої шлюбної ночі, трактування для жінок і чоловіків були різними. Якщо чоловікові наснилися:

- Секс з сестрою — значить, він успадкує майно;
- Збільшення члену по довжині — в майбутньому майно примножиться;
- Секс зі свинею — означає втрату майна.

Для жінок:
- Секс з бараном — фараон буде поблажливий до неї і надасть допомогу;
- Секс з крокодилом — смерть для жінки тощо.

Отакі вони, єгиптяни. Незалежно від часів люди завжди думали і думатимуть про секс, будуть надавати йому великого значення, одне питання залишається для мене без відповіді: чому у сучаснму світі суспільство все ж таки ігнорує його? Ніби про нього і говорять, але ж не вважають головним у житті. Що це: урбанізація чи лицемірство?

Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House