пʼятницю, 21 вересня 2007 р.

Французьке весілля у селі




Перші асоціації з Францією — це Ейфелева вежа, Версаль, Лувр, французька кухня, нетрадиційне кохання, Людовик XIV... Тобто усе розкішне, багате, гламурне, модне, романтичне чи пристрастне... Але я пропоную подивитися на неї очима фольку, народності та традицій, які творилися не у стінах палаців та лабіринтів двору, а серед звичайних людей, культура яких наповнена своїм змістом, от трішечки про це і піде мова...

Кожного року, а саме 14 липня в Зебасі (а це Ельзас, французький район на кордоні з Німеччиною) влаштовується щось схоже на фестиваль традиційного народного весілля, що виконане у всіх канонах: традиційне вбрання для нареченої і нареченого, кортежі, гості свята, навіть будинки оформлюють відповідним стилем. Правда ж, цікаво поєднати свої долі таким чином?

Особливого значення набуває розмарин, ця рослинка є запорукою щастя для наречених, нею прикрашають карету, фрак і капелюх молодого, а жителі сели Зебас роздають маленькі розмаринові букетики гостям.

Німці приїжджають масово подивитись на це дійство, тому це село є туристичним місцем (щось на кшталт Сорочинської ярмарки в Україні). Усі бажаючі можуть поринути у світ минулого, з усім його романтичним настроєм та відтінком сплетіння епох.


Джерело

Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House