неділю, 9 вересня 2007 р.

Інституція шлюбу не потрібна

За умов урбанізації та великого впливу Інтернету, ЗМІ, різних соціальних груп, за умов просто вседозволеності та звільнення від пережиток минулого втрачаються, на мою думку, моральні цінності: створення сім'ї, народження дитини, її виховання. За даними Центру «Соціальний моніторинг» і Українського інституту соціальних досліджень 1999-му 23% українців вважають традиційний шлюб застарілим,а вже у 2006 році противники традійного шлюбу складають чверть усього населення.

Усі шукають альтернативу: шведські моделі, цивільним шлюбом живе 12% усього населення країни. Молодь вважає, що цілком нормально жити разом без реєстрації. Світову нівеляцію інституту шлюбу як такого вчені прогнозують вже в середині нинішнього століття. Британська дослідницька компанія Acnielsen, провівши опитування в 41-ій країні, дійшла до висновку, що в нинішніх умовах інститут шлюбу проіснує не довше, ніж до 2050 року.

За даними Київського міжнародного інституту соціології, в порівнянні з 1991 роком в 2006-му кількість одружених (заміжніх) людей в Україні зменшилася з 70% до 65%, а кількість розлучень збільшилася з 7% до 9%. При цьому 45% українців вважають допустимим секс до шлюбу. У 1991 році таких було 38%.

Як на мене, дані невтішні. Все менше пар хочуть одруження, чомусь цінності духовні заміщаються цінностями іншого характеру. Люди пробують нове та ще невідоме для них, це не є погано. Погано те, що потім, саме таким чином, губляться ідеї, плутаються бажання та холоднішає серце. Не знаю як іншим, але мене це не заспокоює, хочеться щастя для усіх і менше плутанини, а люди — вони такі, наївні.

Джерело

Немає коментарів:

 
Весілля.blogspot.com       Розробка дизайну - студія Vip Art House